Közzétéve:

Higgadt gondolkodás

Higgadt gondolkodás előnyei

Higgadt gondolkodás előnyei segítenek az életben neked, hogy minden sokkal jobban sikerüljön.

Napjainkban elég sokszor kellene higgadtan átgondolni a dolgokat. Túl sok az idegeket tépő dolog. Sok a stressz, nincs munka, kevés a pénz, össze kaptunk a családdal, nem fogadnak szót a gyerekek, nem indult be hajnalban az autó, elénk vágott egy „bunkó” az úton, stb.

higgadt gondolkodasKezelnünk kell ezeket a helyzeteket, de hogyan? Higgadtan, átgondolva mindent. Könnyű ezt mondani, igaz? Hát megnyugtatlak én is átélem ezeket a helyzeteket, nekem sem könnyű, és igen sokszor kibillentene az egyensúlyból. De mégis higgadt gondolkodás előnyeit alkalmazva hidd el sokkal jobb, mint dühöngeni, felhúzni magad, ami kihat az egész napodra.

Higgadt gondolkodás nélkül csak dühöngsz?

Először is, felhúzod magad, ahogy az előbb is írtam. Na és mi történik ilyenkor? Mint egy spirál megy felfele a „pumpa” már őrjöngsz, rámordulsz a gyerekre mert már megint „levegőt vett”, rá mordulsz a párodra, mert már megint „akarta mondani, hogy szeret”, rá mordulsz a kutyádra, mert már megint „meg akart téged szeretni”, látod, nem biztos, hogy meg kell ezt engedned magadnak, lehet, hogy sokkal jobb ha higgadtan végig gondolod mit tehetsz, mi az amit a jelenlegi helyzetből ki tudsz hozni.

A higgadt gondolkodás haszna

Ez a fajta higgadt gondolkodás segít megőrizni a párkapcsolatod, segít jó kapcsolatban és barátságban lenni a gyermekeddel, ez sokat segít a nevelésben. Segít abban is, hogy több pénzt tudj termelni és könnyebben, mert oda tudsz koncentrálni ahova kell, és nem a haragon jár a gondolatod.

Mit tegyél ha nehezen megy a higgadt gondolkodás?

Mondhatnám amit szoktak javasolni, vegyél pár mély lélegzetet higgadj le. Igen, ez valóban segít, de amit én még szeretnék javasolni, fókuszálj arra amit szeretnél. Fordíts hátat annak amit nem szeretsz, ami felidegesít, és hátat fordítva higgadt gondolkodással csak arra fókuszálj mi lehet neked ebből a hasznod. Miért válik ez a Te javadra.

Mert szokásod lesz minden helyzetben a jót keresni, és amire a legtöbbet gondolsz az válik életed részévé.

Tapasztalatból tudom, hogy higgadtan sokkal jobban lehet fókuszálni, könnyebben, és gyorsabban megoldódnak a problémák, hamarabb túl leszel az egészen. Ha nem így teszel, akár egész napodra, de még az is lehet, hogy egész hetedre rá nyomja a bélyegét.

Gyógyszer, ami segít nyugodtnak maradni

lesz..rom_tablettaAmi jó kis javaslatom lenne a higgadt gondolkodásra, az az, amit mostanában hallottam, és nagyon tetszik. Ez pedig a „leszarom tabletta”. Gondolj csak bele, ha tényleg lazán veszed a dolgokat, neked is sokkal könnyebb. Mert amin nem tudsz változtatni, azon hiába idegeskedsz. Ha megfeszülsz, az már akkor is úgy van.

Tehát fel a fejjel, higgadtan gondolkodj el mit tudsz tenni, fordíts hátat a problémának, vedd be a leszarom tablettát, és nevess nagyot a probléma szemébe. Már meg is oldottad.

Ha tetszett, és szeretnél jó hangulatú, gyakorlatban azonnal alkalmazható tanácsokat, akkor

Iratkozz fel, kövess és tarts velem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.