Közzétéve:

Gondolkodni

Gondolkodni a legnehezebb feladat a világon

Bizonyára ezért használják olyan kevesen. Miért nehéz gondolkodni? Egyáltalán miért kell, nem jól van az úgy, hogy „majd csak lesz valahogy”.

gondolkodni

Kicsi gyermekként mindig azt mondták nekem a szüleim: „használd az eszed”. Nem igazán értettem, de azért kitaláltam, hogy gondolkodnom kell azon, amit csinálni akartam. Nem mondták meg hogyan kell, találjam ki. Én addig agyaltam, amíg sikerült rá jönnöm, és megcsináltam. Megérte, mert dicséretet kaptam érte.

Ma az a baj, hogy sok mindent készen kapunk, nem kell még agyalni sem rajta, nem kell fáradozni érte, mert mindenre kész megoldás van. Így elveszik az emberekből a gondolkodási képesség. Vagyis, nem használják az eszüket.

Sikeresen gondolkodni

Ma annyira elterjedt az, hogyha nem jól gondolkodsz akkor sikertelen leszel. Van ennek valós alapja? Igen, van. Természetesen nagyon fontosak a sikerre vivő gondolatok, a sikeres gondolkodás.

Hogyan lehet sikeresen gondolkodni? Nem azt kell látnod és gondolnod, amit nem akarsz. Csak azon szabad járni az eszednek, azon kell lenni a fókuszodnak amit akarsz. Amit el akarsz érni az életben.

Mindennap fordíts időt a gondolkodásra

Mindennap legyen rá időd, hogy leülj, átgondold az életed. Nézd meg, mit értél el eddig, miért történt ami történt. Mit tudsz tenni most az életeddel. Elégedett vagy-e azzal aki most vagy, amid most van. Ha igen, akkor gratulálj magadnak, de amennyiben nem, akkor törd a fejed min szeretnél változtatni, és kezdj el azon gondolkodni, hogy milyen lépéseket tudsz tenni azonnal. De tedd is meg, mert a tudás, de nem cselekvés, az annyi mint a nem tudás.

Miért nem gondolkodnak sokan

Sokan félnek a saját gondolataiktól. Félnek attól az eredménytől amire rá jönnek, hogy esetleg ők hibáztak, ők nem tettek meg valamit, vagy meg tettek valamit, amit nem kellett volna.

Inkább rá se gondolnak többet, hátha ellaposodik a dolog, és nem kell vele szembesülni. Hát ez is egy megoldás, de ez vajon biztos arra az eredményre visz, amit el akarsz érni?

Én is azt mondom, amit nekem tanítottak „használd az eszed, azért kaptad”.

Ha tetszett és úgy gondolod, az ismerőseid között is vannak akik szeretnének jobban gondolkodni, oszd meg velük, ők is, én is hálásak leszünk.

Iratkozz fel, vidd el az ajándékod, és kövess, mert jövök a folytatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.